مالزی یکی از توسعه یافته ترین کشورهای اسیای جنوب شرقی از نظر اقتصادی است که در عین حال از تنوع فرهنگی زیادی برخوردار است.

این کشور از دو خشکی مجزا از هم تشکیل شده است که به نام های شبه جزیره مالی و بور نئو خوانده می شوند.پایتخت ان کوالالامپور است اما وزارتخانه ها و مراکز اداری ان در شهر تازه تاسیس پوتراجایا هستند.

این کشور با کشور های تایلند ، اندونزی ، سنگاپور ، برونئی و فیلیپین همسایه است. این کشور در نزدیکی خط استوا واقع شده است به همین دلیل اب و هوای استوایی بر ان حاکم است و پوشیده از جنگل انبوه است.

این کشور در گذشته جزو قلمرو امپراتوری بریتانیا محسوب می شد.کشور فدراتیو مالزی استقلال خود را در 31 ماه اگوست سال 1957 میلادی به دست اورد.

مالزی در سال های اخیر اجرای برنامه های تو سعه ای را در دستور کار خود قرار داده است که سبب شده این کشور در زمره کشورهای صنعتی جهان دسته بندی شود.

این کشور یکی از اعضای اتحادیه کشورهای اسیای جنوب شرقی (ا.سه.ان) است.این کشور همچنین عضو سازمان ملل متحد نیز هست.

نام مالزی برای این کشور زمانی انتخاب شد که حکومت فدراتیوی از مجموعه کشورهای ان منطقه شامل سنگاپور ، برونئی شمالی و ساراواک در سال 1963 تشکیل شد.

فیلیپینی ها در همان زمان ها تلاش کردند نام مالزی که برامده از نام قوم مالی است ، را بر کشور خود بگذارند اما پیش از انکه انها بتوانند کاری انجام دهند ، مالزی نام خود را ثبت کرد.

در سفر به مالزی یکی از یکنواخت ترین اب وهواهای اسیا را تجربه خواهید کرد.دمای هوا از 20تا 30درجه سانتی گراد در مناطق مختلف در نوسان است. احتمالا دو سه روز اول سفر گرما و رطوبت بالا برای شما ازاردهنده خواهد بود ، ولی به لذت از مناظر و شهرهای مالزی می ارزد. فصل باران های شدید در بخش غربی از شهریور تا اذر و در بخش شرقی از مهر تا اسفند می باشد.

بهترین زمان سفر از لحاظ فرهنگی و تفریحی ماه مبارک رمضان و سال نو چینی می باشد ، با وجود اکثریت مسلمان و بودایی این دو زمان یکی از بهترین اوقات برای لذت از فستیوال های خرید و تفریح مالزی هستند.

پایتخت مالزی ، کوالالامپور بیشترین جاذبه های تفریحی کشور را در بر می گیرد. برج های پتروناس و مرکز خرید سوریا در زیر این دو برج قلب تجارت کوالالامپور را تشکیل می دهند.خیابان بینتانگ یا به زبان مالایی بوکیت بینتانگ (bukit bintang) چند مرکز خرید مهم این شهر و چند رستوران را در خود جای داده است. مرکز خرید لوکس استار هیل در این خیابان یکی از پر بیننده ترین گالری های هنری این شهر به حساب می اید.خیابان پتالینگ با دکه ها و سوپر مارکت های به سبک هندی بازتاب این فرهنگ در کوالالامپور می باشد.موزه ملی ،مسجد جامع ،محله چینی ها ، پارک ابی سانوی لاگون (sunway lagoon) و چندین مرکز خرید از جمله میدولی(midvalley) و وان یو پر رفت و امد ترین محل های توریستی کوالالامپور و اطراف ان می باشند.از دیگر شهر های توریستی مالزی به (genting)می توان اشاره کرد.شهر بازی و سینمای چهار بعدی این شهر وهوای نسبتا خنک یکی از مر تفع ترین شهر های مالزی را به مرکز تفریحی تبدیل کرده است.نباید جزایر استوایی مالزی را نیز نادیده گرفت.لنگکاوی ،تیومان ،ترنگانو توریستی ترین جزایر مالزی می با شند.رفت و امد به این جزایر توسط قایق های مسافرتی انجام می شود .پنانگ و پورت دیکسون از شهرهای ساحلی مالزی به شمار می ایند ولی به دلیل الودگی اب سواحل در بعضی از قسمت های انتخاب مناسبی برای لذت از سواحل این کشور نمی باشد.

قسمت شرقی مالزی به دلیل دارا بودن بافت بسیار سنتی و کمبود خدمات توریستی کمتر مورد توجه قرار می گیرد ،اما جنگل های شگفت انگیز ساباه و ساراواک می توانند انتخاب مناسبی برای افراد ماجراجو باشند.

جاذبه ها شامل مراکز خرید (سوریا – پاویلیون – میدولی تایمز اسکور – لویت – سون گای ونگ – لات تن – مال و نیز تعدادی دیگر ) – جزایر – بلندیهای کامرون – برجهای دو قلوی پتروناس – پارک ابی سان وی – اقامت گاه تفریحی افا موسا – اکواریوم – پارک پروانه ها – بلندی های گنتینگ – معبد غار چین سویی – باغ وحش ملی – مسجد جامع – برج مخابراتی و….